Final Project

Moodboard en Inspiratie

Voor mijn eindwerk zou ik graag willen werken rond het man-altered landscape. Ik gaf bij de eerste bespreking Stephen Shore op als grootste inspiratie. Sindsdien heb ik toch ingezien dat zijn stijl mogelijk wat droog is en redelijk saai kan worden in een grotere reeks, zeker met de beperking van binnen belgië te blijven. Hierom zou ik sfeer ook een belangrijke factor willen maken binnen mijn reeks, hiervoor kijk ik terug naar mijn “MOOD” reeks van dit jaar. Ik zou dit soort sfeer ook effectief willen overbrengen naar mijn eindwerk.

Credits fotografen: Stephen Shore, Lewis Baltz, Paul D’Haese, Robert Adams

13-14 februari: Eerste Beelden

Na een week wikken en wegen besloot ik om een volledig weekend naar Charleroi te trekken. De omgeving rond Charleroi is zwaar (verouderd) industrieel en overal zien we nog de letsels die de mijnbouw heeft achtergelaten in het landschap, vooral de grote hoeveelheid terril’s (Puntige bergen/heuvels die gecreëerd zijn door de ophoping mijnafval en steenpuin).

Een 2de optie?: Avond sfeer beelden

Het weekend van 13 & 14 februari besloot ik ook s’avonds beelden te maken rond enkele van de zelfde locaties waar ik overdag ben geweest, hier zou ik dan meer rond sfeer werken. Zaterdag 20 februari besloot ik ook beelden te gaan maken in Antwerpen hierrond. Deze beelden werden gemaakt op de Petroleumkaai.

april: Fase 2: Hoe moet het nu verder?

Het laatste kwartaal van het jaar gaat nu in. Over 47 dagen moet het eindwerk ingeleverd worden. Nu is de vraag hoe moet het nu verder? De laatste 2 weken zit ik vast rond wat ik nog kan fotograferen. Ik krijg het gevoel dat ik alles als gefotografeerd heb wat ik kan. Dus hoe moet het nu verder?