Stage Spot-On Visuals

Ik loop stage bij Spot-On Visuals, een fotografie en video productie bedrijf in Antwerpen. Hun werk is zeer veelzijdig en omvat onder andere Interieur, Architectuur, reclame en Food.

Donderdag 04/02

Mijn eerste dag bij Spot-On Visuals was spannend, ik wist niet goed wat te verwachten op vlak van wat ik zou moeten doen, en ik was blij om te zien dat we er meteen invlogen. Deze dag draaide volledig rond het maken van packshots voor Westmalle bier. Hier viel mij meteen de zeer aangename werksfeer op.

 

Donderdag 11/02

Mijn 2de dag bij Spot-On Visuals draaide volledig rond het bewerken van packshots met een wacom tablet. Het Wacom tablet is een peripheral dat ik zelf niet veel gebruikte ondanks ik dat ik er zelf één heb. Aan het einde van de dag zag ik hoe handig een Wacom tablet wel niet is tijdens het bewerken. Aan het einde van de dag kon ik ook even meevolgen bij het maken van sfeerbeelden rond Westmalle bier.

Vrijdag 19/02

De eerste on location shoot voor de IKEA winkel in Mons, rond hun nieuw concept de “Circular Hub”. Een iets latere shoot aangezien we pas om 17 uur in Mons moesten zijn. De shoot draaide rond interieur en als iemand die aspireert om later een interieur en architectuur fotograaf te worden was dit zeer interessant en zeer leerrijk. Ik apprecieerde ook hoe ik hier ook zelf enkele beelden heb mogen maken.

Woensdag 24/02 & Vrijdag 26/02

Ik mocht 2 dagen meehelpen op shoots voor het bedrijf NIKO, zij maken licht schakelaars. Hier ging het om interieur beelden met een nadruk op hun schakelaars in beeld. Ik vond het zeer aangenaam om mee te mogen helpen op wat toch al een grotere productie was. Ook hier heb ik zelf enkele beelden mogen maken voor de opdracht. Ik apprecieer ten zeerste hoe actief ik word betrokken bij het werk.

Maandag 01/03

Dit was een zeer vroege dag. Om 6:30 in de ochtend werd ik verwacht in de Ikea in Mons. Dit voor een informatieve livestream rond het “Circular Hub” concept. Ik was verbaasd hoeveel voorbereiding aan dit soort livestream te pas kwam. Mijn werk draaide vooral rond het maken van behind the scenes beelden.

Vrijdag 19/03

Een zeer spannende dag. Ik kreeg van Anneleen en Jeroen mijn eerste Solo opdracht. Ik werd een dag meegestuurd met een bouwer van maatkasten die foto’s nodig had voor zijn website.

Woensdag 24/03

Vandaag een opdracht aan het kasteel in beervelde, voor een bedrijf dat zich specialiseert in bedden (naam word vermeld wanneer toestemming is verleend). Terwijl Jeroen zich focuste op reclame beelden stond ik in voor beelden die voor sociale media zullen dienen.

Vrijdag 26/03

Een rustige dag die voor mij volledig draaide rond de editing van de beelden van mijn solo opdracht van vorige week. Jeroen leerde mij zijn workflow aan en toonde mij aspecten van Lightroom en Photoshop waar ik helemaal niet bekend mee was.

Donderdag 01/04

Door het goede weer werd ik last minute opgeroepen voor een architectuur shoot bij een tanktransport bedrijf in de haven van Antwerpen. Mijn taak was om 7 tot 8 extra beelden te maken voor de klant. Dit was ook een iets latere shoot. Van 16 uur tot 20 uur 30.

Woensdag 14/04

Architectuur shoot van een project in oudenaarde. Een nieuw pand van houthandel Janssens en Janssens. Het gebouw was nog niet helemaal afgewerkt maar was groot genoeg om toch enkele leuke beelden te maken. Aangezien er ook avond beelden aan te pas kwamen werd het weer een redelijk late shoot.

Donderdag 15/04

Architectuur shoot in Oudenaarde. Een modern bedrijfsgebouw door het bedrijf dat ook de 2 vorige bedrijven heeft gemaakt. Dit gebouw is volledig afgewerkt met modern stijlvol interieur. Ook dit werd een late shoot.

Vrijdag 23/04

Eens iets anders, een reclame shoot voor mediamarkt hun jawaddedadde concept in de mediamarkt in Wilrijk. Hierbij stond ik in voor de BTS beelden.

Vrijdag 05/05

Een rustige stage dag. Vandaag vooral editing van de beelden van een shoot rond juwelen.

Dinsdag 11/05

Een shoot voor mediamarkt. Zij gaan hun filiaal in Antwerpen verhuizen naar het net gebouwde Antwerp Tower. Het ging hier om portretten voor een spandoek die op de keyzerlei komt te hangen.

Dinsdag 25/05

Een shoot buiten in de natuur, modellen en gietende regen. Een combinatie die vraagt voor problemen, en gemakkelijk was het niet. Tussen foto’s door teruglopen om te schuilen was zeker alles behalve productief. Aan het einde van de dag haalden we toch nog wat mooi weer, zoals voorspeld door Jeroen.

Donderdag 27/05

Shoot voor de promotie van een nieuw product van een Belgisch Telecom bedrijf. De shoot vond plaats in Antwerpen in de Co-working space van Fosbury & Sons.

Woensdag 02/06

De shoot van vandaag draaide rond corporate portretten, al was deze shoot veel rustiger en sfeervol dan ik had verwacht. De mensen die we portretteerden waren zeer extravert, vriendelijk en zeer open. Een zeer aangename dag.

Vrijdag 04/06

Soms zit het weer echt niet mee, en vandaag was zo’n dag. We moesten 2 gebouwen fotograferen rond Brussel. Tijdens het shooten van het eerste project hadden we geluk, het onweer klaarde een uur lang op en de zo’n scheen met overvloed. Het 2de project daarentegen was een ander verhaal, de lucht werd en bleef grijs en de regen viel non-stop, hier hebben we nog het beste uit proberen te halen.

Maandag 07/06

Mogelijk de leukste en meest interessante dag van mijn stage. Een shoot voor een auto merk Land Rover met Bartel Van Riet in een de Voerstreek. Een groot project met meerdere facetten onder welke fotografie, video en drone beelden.

Woensdag 16/06

Een dag in 2 delen.

S’ochtends, reclame beelden in de studio voor een champagne merk.

In de namiddag, een lifestyle reclame shoot on-location voor een chips merk.

Donderdag 24/06

Een rustige dag die vooral draaide rond product shots van medische producten.